نوشته شده توسط : mehdi

شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند خانه‌های ساخته شده از فوم بتن شانس بیشتری برای در امان ماندن از برخی از خطرات طبیعی دارند و با آسیب کمتری این حوادث را پشت سر می‌گذارند. این تجربه همچنین در تست‌های ساختاری آزمایشگاهی و تئوری طراحی تایید شده است. در این بخش به بررسی مزایای ایمنی ساختاری استفاده از فوم بتن در ساختمان می‌پردازیم.

استفاده از فوم بتن در ساختمان و افزایش قدرت مقاومت

برخی از دیوارها در ساختمان، باید مقاومت کافی در برابر نیروهای وارد شده از عوامل طبیعی مانند باد و زمین لرزه را داشته باشند. استحکام این دیوارها مانع از سقوط ساختمان یا تحت فشار قرار گرفتن در اثر نیروهای باد و زلزله می‌شود. به طور کلی، ساخت دیواره‌ها با استفاده از فوم بتن، مقاومت درزگیر بیشتری نسبت به دیوارهای معمولی فراهم می‌کند. برای ساخت دیوارهای معمولی که با استفاده از بلوک و ملات سیمان ساخته می‌شوند، به نیروی کار بیشتری نیاز است و در برابر نیروهای وارد شده از زلزله، مقاومت زیادی ندارند. در این دیوارها تنها در محل اتصال دو بلوک، ملات سیمان قرار می‌گیرد و در صورتی که این اتصال به خوبی انجام نشده باشد، با نیروی کمی از هم گسسته می‌شود.

مقاومت خمشی بیشتر با استفاده از فوم بتن

دیوارهای ساختمان بارهای خمشی ناشی از باد، زلزله، آب جاری شده از سیل و نشست زمین را تجربه می‌کنند. در مناطق باد خیز، باد با سرعت بالا، نیروی زیادی را تولید می‌کند و در صورتی که دیوار طولانی و ارتفاع سقف بلند باشد، نیروی زیادی به دیوار وارد می‌شود. دیوار باید بتواند نیروهایی که از تکان‌های زمین به آن وارد می‌شود را تحمل کند. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود دیوارها بتوانند در برابر نیروهای وارده مقاومت کافی را داشته باشند و دیرتر از دیوارهای معمولی فرو بریزند.

در زمان زلزله، هر قدر سازه و دیواره بتوانند بیشتر دوام بیاورند، خسارت‌های جانی کاهش پیدا می‌کند. حتی مقدار زمان اندک که یک دیوار بتواند در برابر نیروهای وارد شده دوام بیاورد، باعث می‌شود تا از میزان خسارت‌های جانی به میزان بیشتری کاسته شود. ساخت دیوار با استفاده از فوم بتن، به دلیل استفاده از میلگردهایی که به صورت شبکه در دیوار قرار می‌گیرند، باعث می‌شود تا دیوار مقاومت بالایی داشته باشد.

مقاومت فشاری بالای فوم بتن 

دیوارهای ساختمان بارهای فشاری از وزن خود ساختمان و همچنین وزن افراد و اثاثیه را تجربه می‌کنند. بنابراین، مقاومت فشاری دیواره مانع از سقوط یک ساختمان هنگام بارگیری زیاد توسط افراد یا اسباب و اثاثیه می‌شود. داده‌های مقایسه مقاومت فشاری دیوارهای ساخته شده از فوم بتن، نشان دهنده مقاومت بالای این نوع از دیوار است. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود تا مقاومت فشاری دیوارها در برابر وزن‌های شدید و بالاتر از حد معمول افزایش پیدا کند.

مقاومت در برابر انتقال دما

استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود علاوه بر مقاومت بالای سازه، مزایای دیگری نیز برای صاحب خانه در طول استفاده از خانه به همراه داشته باشد. یکی از این مزایا، عایق بودن فوم بتن است. این ماده به خاطر وجود حباب‌های هوا در ساختار خود، به خوبی در برابر انتقال دما می‌تواند مقاومت داشته باشد. خاصیت عایق بودن فوم بتن باعث می‌شود در طول استفاده از خانه، هزینه‌های انرژی کمتر باشد که صرفه‌جویی زیادی خواهد بود.

در تابستان خانه‌هایی که در ساخت آن از فوم بتن استفاده شده، خنک‌تر از دیگر خانه‌ها هستند و در روزهای سرد زمستان، گرمای داخل به سختی به بیرون انتقال پیدا می‌کند. انرژی مصرف شده برای گرم کردن خانه به خاطر این که گرمای زیادی هدر نمی‌رود، کاهش پیدا می‌کند. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید درب‌ها و پنجره‌ها را نیز از انواع بهینه استفاده کرد. درب و پنجره دو جداره در صورتی که در خانه‌های ساخته شده از فوم بتن مورد استفاده قرار بگیرند، انرژی در کمترین حد به هدر می‌رود.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

زمانی که تصمیم دارید دیوار و سقف خانه را با استفاده از فوم بتن بسازید، باید از قبل به محل عبور لوله‌ها و سیم‌های برق توجه کنید و قاب درب و پنجره‌ها را نصب کنید. با این کار بعد از ریختن بتن فومی و باز کردن قالب‌ها، نیازی به تخریب دیوار و کف برای عبور دادن لوله‌ها و کابل‌های برق نخواهید داشت. هر کدام از لوله‌ها در جای خود قرار می‌گیرند و لوله‌های مخصوص عبور سیم‌های برق بر روی دیوار نصب می‌شوند. اگر قاب درب و پنجره‌ها را در جای خود قرار داده باشید و پایه‌های آنها را به محل‌های مناسب متصل کنید، بعد از عملیات ریختن فوم  و سفت شدن آن دیگر نیازی نخواهید داشت تا با صرف وقت بیشتر دیوار را شکاف دهید تا تاسیسات از داخل آن عبور کنند.

نصب قاب درب‌ها و پنجره‌ها قبل از ریختن فوم های بتن

قاب درب‌ها را می‌توانید درون فریم قرار داده و داخل دیوار نصب کنید. قاب درب‌ها بنا به مدل دربی که تصمیم به نصب آن را دارید می‌توانند دارای ضخامت یکسان با دیوارها یا ضخامت کمتری داشته باشند، در این حالت قالب دیوار باید به گونه‌ای باشد که با قاب درب هماهنگ بوده و قاب به خوبی با دیوار اتصال داشته باشد. همچنین می‌توان از قاب‌های چوبی استفاده کرد. آنها می‌توانند کل ضخامت دیواره، یا کمتر را پوشش دهند، یا حتی می‌توانید از یک قاب چوبی ساده که درون بتن قرار دارد استفاده کنید. حتی می‌توان بعد از بتن‌ریزی قاب‌های درب را نصب کرد، اما در این حالت باید دیوار در محل‌های اتصال قاب درب تخریب شود. نصب قاب درب بعد از ساخت دیوار باعث بالا رفتن هزینه‌ها خواهد شد.

ساخت کف با فوم های بتن

زمانی که تمامی لوله‌های آب و فاضلاب و مواردی که باید در زیر کف قرار بگیرند را در جای خود نصب کردید، نوبت به ریختن فوم  می‌رسد. نیازی نیست تا بر روی لوله‌ها از مواد مقاوم استفاده کرد، این ماده به خاطر این که با استفاده از پمپ بتن به محل منتقل می‌شود، افراد زیادی نیاز نیست تا عملیات کف سازی را انجام دهند و بعد از ریختن فوم بتن، فشار زیادی به تاسیسات در کف وارد نمی‌شود. فوم بتن خاصیت خود تراز دارد. زمانی که این ماده به محل پمپ می‌شود بدون نیاز به وسیله‌ای در یک سطح صاف قرار می‌گیرد. با این حال، از هر نوع روکشی از قبیل کاشی، سرامیک، سنگ فرش، کفپوش پی وی سی و غیره می‌توانید استفاده کنید.

روکش دیوار

پس از پر شدن سوراخ‌های نواری، دیوارها را باید تسطیح کرده و قسمت‌های ناهموار دیوار را صاف کنید و یک رنگ مناسب بر روی آن اعمال کنید که به طور مستقیم بر روی سطح بتنی زده می‌شود. گچ کاری‌های تزئینی، کاشی کاری و سایر روکش‌ها نیز قابل استفاده هستند.

نصب تاسیسات و لوازم ساختمان

لوله‌کشی و جعبه‌های فیوز و پریزها می‌توانند قبل از بتن‌ریزی بر روی قالب‌ها قرار داده شوند و سپس دیواره‌ها بتن‌ریزی شوند. سیم‌کشی در لوله‌های توخالی قابل اجرا است و فیوز‌ها و پریزها نیز در همین محفظه‌ها قابل نصب هستند. تاسیسات الکتریکی همچنین می‌توانند بر روی سطح دیوار نصب شوند زیرا فوم  برای نصب میخ و پیچ مناسب است.

لوله کشی آب نیز درون دیوار قابل نصب است و در صورت لزوم می‌توانید از لبه‌های دیواره برای این کار استفاده کنید تا لوله‌ها از داخل دیوار عبور کنند. کاسه توالت، وان، حوضچه و دوش حمام بخشی از خانه هستند و لوله‌کشی برای آبرسانی و همچنین لوله‌کشی فاضلاب باید دقیقا برنامه‌ریزی شده و درون دیوار و کف قرار بگیرند. لوله‌ها باید به خارج از زیر ساختمان و کف پایه آورده شده تا اتصال به آبرسانی شهری و تخلیه فاضلاب شهری انجام شود.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 بهمن 1398 | نظرات ()